Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Шарен агнешки дроб на тиган

Шарен агнешки дроб на тиган

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Шарен агнешки дроб на тиган
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 500 г
  • червени пиперки - ½ бр.
  • шарен боб - 2 с.л. сварен
  • зелен лук - 1 стрък
  • лук - 1 глави стар
  • лютеница - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • подправки - на вкус
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб се почиства от кръвоносни съдове и ципи и се нарязва на парчета.

Задушава се в загрят тиган с мазнина.

Червената пиперка и двата вида лук се нарязват на ситно.

Добавят се към задушения дроб заедно с другите съставки и малко вода, при необходимост.

Разбърква се.

Вкусният аламинут се подправя на вкус и се задушава до изпаряване на водата.

Преди поднасяне шарения агнешки дроб на тиган се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: