Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко месо за Гергьовден

Печено агнешко месо за Гергьовден

Печено агнешко месо за Гергьовден
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Поздравяваме всички именици и им предлагаме да нагостят всички днес с едно чудно агнешко месо"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг (предна плешка)
  • пресен лук - 2 връзки
  • було - 300 г
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 1/1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете предната агнешка плешка на порции и след като хубаво почистите и измиете, натрийте с червен пипер и олио.

Нарежете лука, джоджена и разбъркайте в дълбока тава с олио, червен пипер и сол.

Отгоре подредете порциите агнешко месо и сипете вода до месото.

Покрийте месото с булото, след което закрийте тавата с алуминиево фолио и печете за около 2 часа в умерена фурна.

После извадете агнешкото печено и сложете измития ориз и отново покрийте с фолио.

След 15 минути отстранете фолиото и запечете печеното агнешко месо за Гергьовден до хубава червена запечена коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: