Торта с бишкоти и пресни ягоди

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
07/05/2020
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца843
  • Преглеждания за седмицата133
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бишкоти - 20 бр.
  • еспресо - 1 чаша
  • ягоди - 500 г пресни
  • захар - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 250 г
  • сметана - 200 г течна сладкарска
  • пудра захар - 3 с.л.
  • млечен шоколад - 60 г
  • кокосови стърготини -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се режат на парченца, няколко от тях се оставят цели за украса.

Нарязаните ягоди се поръсват със захарта и се оставят на страна.

Течната сладкарска сметана се разбива, добавя се заквасената сметана и пудрата захар.

Разбиват се много добре и се добавят нарязаните ягоди.

Бишкотите се потапят в еспресото и се редят във формата.

Покриват се с половината от крема.

Реди се втори пласт бишкоти Савоярди, потопени в еспресо.

Покрива се с останалия крем.

Целите ягоди се потапят в стопен шоколад, оставят се в хладилник шоколадът да стегне и се поръсват с кокосовите стърготини.

Ягодите се подреждат върху лесната бишкотена торта.

Ако ви е останал от стопения шоколад, поръсете го върху тортата с бишкоти и пресни ягоди.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар