Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Френски сладкарски маслен сос с лешник

Френски сладкарски маслен сос с лешник

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Френски сладкарски маслен сос с лешник
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ядково мляко - 200 мл за предпочитане лешниково
  • лешници - 50 г
  • захар - 100 г
  • прясно масло - 20 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • брашно - 3 - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите жълтъци се добавят захарта, смлените лешници, брашното и маслото. Сместа, добре разбъркана, се слага на котлона да кипне, като непрекъснато се бърка и се добавя ядковото мляко.

Сладкарският маслен сос трябва да кипне само веднъж и е готов. Така приготвен може да се добавя към сладки кремове, запеканки, сладки баници, пудинги и други .

Лешниците са питателни и вкусни. По своето калорично съдържание те превъзхождат месото и рибата. В допълнение, този продукт е много полезен за човешкото тяло, тъй като има голям брой различни микроелементи, както и витамини.

Използваме съвсем сурови ядки без никаква термична обработка и слагаме дадено количество ядки в буркан вечер, преди да си легнем, сутринта ставаме и изливаме водата.

Промиваме ядките няколко пъти и вече са готови за консумация, блендиране на мляко или покълване и добавяне към салати.

Ядковото мляко съдържа значително количество магнезий, фосфор, калций и затова приемът му подобрява и укрепва костите. То е богато на мононенаситени мазнини, източник на Омега-9, олеинови, линоленови киселини и витамин Е, които благоприятстват функционалността на сърдечно-съдовата и нервната системи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: