Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пресен грах с маслен сос

Пресен грах с маслен сос

Пресен грах с маслен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Е няма такава вкусотия, уж само да го опитаме, а втора порция омитаме"

Необходими Продукти

  • грах - 500 г
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • растително масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и настъргани моркови се задушават в растителното масло с щипка сол, заливат се с 1 ½ чаена чаши гореща вода и се кипват.

Прибавя се грахът и се вари на тих огън.

От кравето масло и брашното се правят две брашнено-маслени топки, които се пускат в ястието, когато грахът е омекнал.

След разтопяването им (като се разбърква) се прибавя прясното мляко.

Ястието се вари още 5 – 6 мин, подправя се на вкус със сол, лимонов сок и черен пипер и се отдръпва от огъня.

Граховата яхния се наръсва с нарязан копър.

Ако обичаш грах, опитай и другите ни предложения за грах яхния или този грах на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: