Начин на приготвяне
Смлените орехи, брашното и маслото се добавят към разбитите жълтъци със захарта и ванилията.
Сместа, добре разбъркана, се слага на котлона да кипне, като непрекъснато се бърка и се добавя прясното мляко.
Сосът трябва да кипне, докато се сгъсти с консистенция на боза.
Оставя се настрана да изстине.
Ягодовото сладко се смесва с лешникови ядки и канелата, като се разбърква добре.
В намазана с мазнина тавичка се нареждат на пластове лаваш, като между тях се намазва един път от сладката плънка, следващ ред със лешниковия сос.
На последния лаваш десертът се нарязва леко и се налива останалия сос, разбъркан със плодовия сок.
Сладкишът със сладко се пече на умерена, предварително загрята фурна до готовност.
Опитайте непременно този фантастичен лаваш сладкиш.