Начин на приготвяне
Нарежете зелето на дребно и го намачкайте хубаво със сол.
В тенджера под налягане сложете 3 с.л. олио и запържете свинските ребра до златисто.
Ред е на лука, нарязан на дребно. Добавете рендосания морков.
След няколко минути сложете и зелето. Запържете за около 10 минути.
Сложете подправките, чесъна (пресован) и доматеното пюре.
Добавете бульона и ако ви се стори малко количество, налейте малко вода.
При мен беше абсолютно достатъчно.
Затворете капака на тенджерата и варете 15 минути.
Изчакайте да излезе парата и отворете капака.
Прехвърлете в тавичка.
Печете в загрята фурна на 200 градуса за 30- 40 минути.
Извадете печените ребърца.
Сервирайте свинските ребра с лук на фурна
Коментари