Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с лук на фурна

Свински ребра с лук на фурна

Свински ребра с лук на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ястие за цялата фамилия - свински ребра с лук на фурна"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • зеле - 1 бр. прясно
  • чесън - 1 скилидка
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бахар - 2 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на дребно и го намачкайте хубаво със сол.

В тенджера под налягане сложете 3 с.л. олио и запържете свинските ребра до златисто.

Ред е на лука, нарязан на дребно. Добавете рендосания морков.

След няколко минути сложете и зелето. Запържете за около 10 минути.

Сложете подправките, чесъна (пресован) и доматеното пюре.

Добавете бульона и ако ви се стори малко количество, налейте малко вода.

При мен беше абсолютно достатъчно.

Затворете капака на тенджерата и варете 15 минути.

Изчакайте да излезе парата и отворете капака.

Прехвърлете в тавичка.

Печете в загрята фурна на 200 градуса за 30- 40 минути.

Извадете печените ребърца.

Сервирайте свинските ребра с лук на фурна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Богато и вкусно ястие!
03.01.2024 21:38