Пиде със сирене, кашкавал и яйце

10/05/2020
"За някои удоволствието е виртуално, за други - реално, но всички го наричаме пиде със сирене, кашкавал и яйце "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 921
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в половин чаша топла вода.

В купа пресейте брашното. Добавете солта, разтворената мая и останалата топла вода малко по малко и омесете тесто за около 10-15 минути.

Оформете тестото на топка, покрийте го с кърпа и го оставете да почива половин час.

Разделете тестото на 6 парчета. Разточете всяко парче с ширина 8-9 см с точилка. Повдигнете и навийте крайчетата, оформете борд по дължина. Да се получат тестени лодки.

Оставете да почине още 15 минути. Смесете сиренето и настъргания кашкавал в купа, добавете черен пипер и яйцето. Разбъркайте до хомогенност.

Разтопете маслото. Намажете вътрешността на пидетата с четка и разпределете плънката равномерно.

Намажете с разбит жълтък по страните и изпечете пидетата без месо във фурна на 180 градуса до златисто кафяво.

Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз Пиде със сирене, кашкавал и яйце.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар