Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Апетитен хляб с кашкавал, сирене и яйце

Апетитен хляб с кашкавал, сирене и яйце

Апетитен хляб с кашкавал, сирене и яйце
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"По-вкусно от пица, по лесно от фасул, що е то?"

Необходими Продукти

  • тесто - 700 г готово
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 100 г краве
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Купете готово тесто или замесете вашето любимо. Оставете го да втаса, а мекото тесто разделете на малки топчета, около 25 бр.

Вземете кексова форма и я намажете с разтопеното масло, подредете всички топчета във формата, оставете за 15 мин да втаса. Сложете да се пече за 30 мин. на 200 градуса.

Разбийте яйцето, добавете настъргания кашкавал и дребно натрошеното сирене, разбъркайте хубаво.

Извадете хляба, разпределете сместа отгоре равномерно, върнете във фурната и запечете за още 10 мин.

Готовия хляб завийте със суха кърпа и оставете да почине 10 мин.

Апетитният хляб с кашкавал, сирене и яйце е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: