Начин на приготвяне
Това руло с банани и сметана изисква повече работа в кухнята, но крайният резултат си заслужава.
За пастата за декориране:
Върху хартия за печене с молив се рисуват мотиви по желание.
Краве маслото се разтопява. Белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавят разтопеното масло, пудрата захар, брашното и какаото. Разбърква се и се поставя в пош. Хартията се обръща и с пастата се рисува върху мотивите. Поставя се в хладилник, за да може рисунката да се стегне.
За платката:
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Брашното се пресява и се добавя към яйцата. Разбърква се внимателно с шпатула, за да не спадне обемът.
Хартията, на която са нарисувани мотивите, се поставя в тава с размери 30/35 сантиметра.
Сместа се изсипва върху рисуваните мотиви и се заглажда.
Печем пандишпанов блат в предварително загряла фурна на 180 градуса 12 - 15 минути.
След като изстине платката за нашето домашно пандишпаново руло, хартията се премахва. Разрязва се на две части, като едната част е по-голяма от другата или по-точно с размер, които да бъде с размера на формата. По-голямата част се поставя на дъното на кръгла кексова форма. По-малката част се оставя за капак на сладкото руло.
За крема:
Течната сметана се затопля. Залива се шоколадът, разбърква се и се охлажда.
Маскарпонето се смесва със заквасената сметана и пудрата захар. Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се ганашът и кремът се разбърква до еднородност.
Половината крем се слага във формата. Върху него се поставят бананите и се покриват с останалият крем. Поставя се платката, която е за капак на пандишпановото руло с маскарпоне.
Рулото с маскарпоне се поставя за няколко часа в хладилник и след това се обръща в поднос.
Да ви е сладко!