Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпаново руло с маскарпоне

Пандишпаново руло с маскарпоне

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Пандишпаново руло с маскарпоне
Снимка: Христинка Колева
1 / 9
09/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"3 съставки ви трябват за перфектния следобед - кафе, приятел и пандишпаново руло с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • за пастата за декориране
  • белтъци - 1 бр. (30 г)
  • краве масло - 30 г
  • пудра захар - 30 г
  • брашно - 25 г
  • какао - 1 с.л.
  • за платката
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • шоколадов кувертюр - 120 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл, течна
  • банани - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това руло с банани и сметана изисква повече работа в кухнята, но крайният резултат си заслужава.

За пастата за декориране:

Върху хартия за печене с молив се рисуват мотиви по желание.

Краве маслото се разтопява. Белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавят разтопеното масло, пудрата захар, брашното и какаото. Разбърква се и се поставя в пош. Хартията се обръща и с пастата се рисува върху мотивите. Поставя се в хладилник, за да може рисунката да се стегне.

За платката:

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Брашното се пресява и се добавя към яйцата. Разбърква се внимателно с шпатула, за да не спадне обемът.

Хартията, на която са нарисувани мотивите, се поставя в тава с размери 30/35 сантиметра.

Сместа се изсипва върху рисуваните мотиви и се заглажда.

Печем пандишпанов блат в предварително загряла фурна на 180 градуса 12 - 15 минути.

След като изстине платката за нашето домашно пандишпаново руло, хартията се премахва. Разрязва се на две части, като едната част е по-голяма от другата или по-точно с размер, които да бъде с размера на формата. По-голямата част се поставя на дъното на кръгла кексова форма. По-малката част се оставя за капак на сладкото руло.

За крема:

Течната сметана се затопля. Залива се шоколадът, разбърква се и се охлажда.

Маскарпонето се смесва със заквасената сметана и пудрата захар. Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се ганашът и кремът се разбърква до еднородност.

Половината крем се слага във формата. Върху него се поставят бананите и се покриват с останалият крем. Поставя се платката, която е за капак на пандишпановото руло с маскарпоне.

Рулото с маскарпоне се поставя за няколко часа в хладилник и след това се обръща в поднос.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: