Кексчета с ябълки и моркови

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
10/05/2020
"Поднасяме кексчетата с ябълки и моркови със завидна наслада "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошни веган кексчета с ябълки и моркови – много лесни за приготвяне!

В дълбок съд, удобен за разбъркване, сипваме топлата вода и в нея разтваряме содата с ябълковия оцет, който ще ѝ съдейства да шупне. Добавяме кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), брашно от рожков, конопено брашно, пшенични трици и фини овесени ядки.

Оставяме да престои за 5-10 минутки, за да набъбнат малко овесените ядки, като през това време обелваме ябълката и моркова и ги рендосваме. След това към сладката течна смес, разбърквайки с телена бъркалка - прибавяме постепенно сгъстяващите съставки – пълнозърнесто брашно и царевично фино брашно. Към сгъстената смес прибавяме настърганите ябълка и морков и разбъркваме заедно с канелата.

В 12 бр. формички за класически кексчета, които с помощта на силиконова четчица сме намазали с шарлан и след това напудрили с малко брашно – разпределяме по равно сместа. Печем нашите ябълкови кексчета на 180 градуса за около 25 -30 минутки.

Поднасяме по желание поръсени с пудра захар.

Пухкави веган кексчета – с чудесен вкус и аромат!

Здравословна следобедна закуска (с минимално количество захар)!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар