Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от червена леща с кокосово мляко

Супа от червена леща с кокосово мляко

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Супа от червена леща с кокосово мляко
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 450 г
  • кромид лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • джинджифил - 2 см
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • кокосово мляко - 300 мл
  • куркума - 1/2 к.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • корени за супа
  • червен пипер - 1 к.л. пушен
  • мащерка - 2 - 3 стръкчета
  • растителна мазнина - 4 - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лещата под струя студена вода.

Изсипваме я в студения зеленчуков бульон, заедно с нарязаните на средни кубчета лук и морков.

Прибавяме растителната мазнина, стръкче мащерка, скилидките чесън и корените за супа.

Оставяме ястието с леща да къкри на слаб котлон за около 10 минути.

Прибавяме настърганите домати, пушения пипер и овкусяваме със сол.

Варим под капак още 10 минути супата от червена леща.

Загряваме кокосовото мляко, към което прибавяме джинджифила и куркумата.

Оставяме да поври за около 6 минути. Отстраняваме джинджифила.

Към сварената лещена супа прибавяме овкусеното кокосово мляко и разбъркваме.

Сервираме супата от червена леща с кокосов мляко топла, аранжирана с прясна мащерка.

Вкусна индийска супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: