Бяла риба с гъби

Тина
Тина
Новак
06/06/2011
"Не е трудно да се приготви бяла риба, майсторлъкът е да изберете подходящия сос, който ще подчертае вкуса ѝ"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 857
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба - 600 гр.
  • гъби - 80 гр.
  • масло - 50 гр.
  • сметана –100 гр. заквасена
  • лимонов сок
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насоляваме рибата, правим малки дупчици, в които поставяме дребни парченца нарязани гъби.

Слагаме няколко парченца масло на дъното на тавичка, подреждаме рибата и върху нея отново слагаме бучки масло.

Изпичаме до омекване, като от време на време поливаме с вода.

Изваждаме рибата, към соса прибавяме сметаната, ситно нарязания копър, лимоновия сок и солта. Възваряваме и наливаме в сосиера.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселин
Веселин
15.03.2012 13:34
Страхотно е.Приготвих го и се получи ястие със страхотен вкус.
0
0