Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с кайма

Банички с кайма

Банички с кайма
Снимка: Гергана Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Банички с кайма - точно по вкуса ни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • кайма - 1/2 кг
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 4-5 лъжици олио и задушете в него за 2 минути нарязания на дребно праз.

Добавете каймата и я запържете за около 5 минути, като я бъркате непрекъснато, докато стане на трохи.

Поръсете с подправките - черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Разбъркайте добре и свалете от огъня.

Вземете 2 броя кори, намажете ги с олио и поръсете с част от плънката с кайма и праз.

Навийте корите на руло, а след това на охлювчета.

Процедирайте така до изчерпване на корите и плънката.

Подредете витите банички с кайма в намаслена тавичка и ги намажете отгоре с олио с помощта на четка.

Сложете тавичката с вкусните банички в загрята фурна и печете на 180 градуса за около 30 минути.

Когато баничките с кайма придобият приятен златист загар, ги извадете и ги покрийте с кърпа да отдъхнат за няколко минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: