Пиде със сирене и спанак

11/05/2020
"Закуска за едно прекрасно начало на деня - пиде със сирене и спанак "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 500 г
  • топла вода - 350 мл
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • спанак - 50 г
  • масло - 20 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта и малко брашно в топлата вода и оставяме за 10 минути да се активира маята.

Добавяме останалото брашно със солта и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 35-40 минути.

За плънката разтопяваме маслото с малко сол, добавяме нарязания спанак и го задушаваме леко.

Натрошаваме сиренето, прибавяме го към спанака, разбъркваме добре и сваляме от котлона.

Готовото тесто накъсваме на топки, разточваме всяка една, завиваме краищата навътре и оформяме като лодки.

Във всяка лодка слагаме от спаначената плънка и по малко нарязан кашкавал във ъглите.

Печем апетитните пидета в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути.

Когато ги извадим от фурната, намазваме пидета със сирене и спанак с малко краве масло по краищата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар