Начин на приготвяне
Котлетите овкусете със сол и прясно смян черен пипер на вкус.
Ако имате възможност, преди да започнете да приготвяте ястието, извадете месото на стайна температура за поне половин час.
Щом овкусите пържолите, ги оставете за малко на страни.
Направете си паста от намачканото маслото и пресованите скилидки чесън. Разбъркайте я добре.
Загрейте тигана със зехтина на силен котлон, но не на максимално (7 от 9).
Поставете внимателно свинските котлети в тигана. Изпържете ги по около 3 минути от всяка страна.
Сложете по половин лъжица от чесновата паста върху всяка от сочните свински пържоли и изпържете по още 2 мин от всяка страна на пържолата.
Поднесете свински котлети с масло и чесън в компанията на червено вино.