Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с масло и чесън

Свински котлети с масло и чесън

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Свински котлети с масло и чесън
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Да знаете само колко са апетитни свинските котлети, приготвени с масло и чесън"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 5 бр. (с дебелина до 3 см максимално)
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите овкусете със сол и прясно смян черен пипер на вкус.

Ако имате възможност, преди да започнете да приготвяте ястието, извадете месото на стайна температура за поне половин час.

Щом овкусите пържолите, ги оставете за малко на страни.

Направете си паста от намачканото маслото и пресованите скилидки чесън. Разбъркайте я добре.

Загрейте тигана със зехтина на силен котлон, но не на максимално (7 от 9).

Поставете внимателно свинските котлети в тигана. Изпържете ги по около 3 минути от всяка страна.

Сложете по половин лъжица от чесновата паста върху всяка от сочните свински пържоли и изпържете по още 2 мин от всяка страна на пържолата.

Поднесете свински котлети с масло и чесън в компанията на червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: