Пролетен миш-маш

Потребител#246506Потребител#246506
Новак
28
69
54
55
11/05/2020
"Пролет в чиния под формата на миш-маш "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • червена чушка - 3 - 4 бр. сурова
  • домати - 2 големи пресни
  • праз лук - 1 голям стрък
  • яйца - 3 - 4 бр. големи
  • пресен лук - няколко стръка
  • сирене - 150 - 200 г
  • кокосово масло - 1 суп.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • шарен пипер - на вкус от мелничка
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да уточня, че за някои количества има 2 варианта според това дали искате по-големи или по-малки порции на вкусния миш-маш.

Започнете като измиете и нарежете зеленчуците.

Разтопете в дълбок тиган кокосовото масло, задушете в него, първо, чушките и праза за около 5 минути, след което прибавете доматите и задушавайте под капак още 5 мин, като бъркате от време на време.

Когато зеленчуците омекнат, добавете разбитите яйца и пресния лук, отново бъркайте, а след няколко минути сложете и намачканото сирене.

Ако сиренето не е солено, може да добавите сол на вкус и останалите подправки.

Сервирайте този вкусен пролетен миш-маш, докато е още топъл, поръсен с магданоз.

Върви много добре с прясно изпечен хляб или чеснова пърленка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар