Пролетен миш-маш

Потребител#246506Потребител#246506
Новак
2811548126
Пролетен миш-маш2 / 2
11/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Пролет в чиния под формата на миш-маш"

Необходими Продукти

  • червена чушка - 3 - 4 бр. сурова
  • домати - 2 големи пресни
  • праз лук - 1 голям стрък
  • яйца - 3 - 4 бр. големи
  • пресен лук - няколко стръка
  • сирене - 150 - 200 г
  • кокосово масло - 1 суп.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • шарен пипер - на вкус от мелничка
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да уточня, че за някои количества има 2 варианта според това дали искате по-големи или по-малки порции на вкусния миш-маш.

Започнете като измиете и нарежете зеленчуците.

Разтопете в дълбок тиган кокосовото масло, задушете в него, първо, чушките и праза за около 5 минути, след което прибавете доматите и задушавайте под капак още 5 мин, като бъркате от време на време.

Когато зеленчуците омекнат, добавете разбитите яйца и пресния лук, отново бъркайте, а след няколко минути сложете и намачканото сирене.

Ако сиренето не е солено, може да добавите сол на вкус и останалите подправки.

Сервирайте този вкусен пролетен миш-маш, докато е още топъл, поръсен с магданоз.

Върви много добре с прясно изпечен хляб или чеснова пърленка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия стана...разбира се и със старото хубаво краве масло!
14.09.2022 21:33
Анонимен
Анонимен
Баба ми само с кокосово масло готвеше. Това се казва българска национална кухня
02.06.2021 05:02