Начин на приготвяне
Започнете с обработката на картофите. След обелване ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги в дълбок съд и прибавете прахообразния шафран.
Ако разполагате с шафран на стигми, го стрийте и ще получите същия ефект.
Картофите и шафранът трябва да постоят в сурово състояние около 20 минути.
Разтопете маслото и залейте престоялите шафранирани картофи.
Разбъркайте хубаво.
След това започнете да овкусявате като добите риган, пикантина, червен пипер и чубрица.
Бъркайте, докато съставките се усвоят пълноценно.
Нарежете много ситно пресния лук.
Сгрейте в подходящ тиган зехтина и започнете да запържвате лука.
След това прибавете овкусените картофени кубчета и пържете до готовност.
Сервирайте картофите на тиган, докато са топли.
Хапвайте домашни картофени кубети с шафран с удоволствие и радост.
Коментари