Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Домашни Картофени Хлебчета

Домашни Картофени Хлебчета

Домашни Картофени Хлебчета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Искате ли заедно да проверим колко са вкусни тези домашни картофени хлебчета"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • брашно - около 800 - 900 г
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете в съд за варене. Покрийте ги с вода и ги сварете до пълна готовност. Още топли ги намачкайте на пюре, като преди това излеете водата.

Залейте маята с малко хладко мляко, разбъркайте я до получаването на кашичка, прибавете с.л. брашно и захарта. Оставете на топло, за да шупне.

Пресейте брашното, добавете маята, останалото прясно мляко, картофите, зехтина и солта. Чукнете и яйцата, като отделите единия жълтък за намазване.

Замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на 8-9 топки, като преди това си потапяте ръцете в зехтин и оформете питките.

Намажете всяка питка с разбит жълтък и оставете отново да повтасат.

Наредете хлебчетата в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в леко загрята фурна, като постепенно увеличите градусите на фурната до 180.

Домашните Картофени Хлебчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: