Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Грах с пилешко и картофи в тенджера под налягане

Грах с пилешко и картофи в тенджера под налягане

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Грах с пилешко и картофи в тенджера под налягане
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Любимото ястие от грах, картофи и пилешко месце, с което сме израснали"

Необходими Продукти

  • пилешко месо
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • грах - 1 пакет замразен фин 750 г
  • картофи - 3 средни
  • сол
  • джоджен - сух
  • черен пипер - млян и на зърна
  • червен пипер
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • вода - 1 литър гореща
  • доматено пюре - по желание
  • олио - 3 с.л. за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусната яхния готвя в тенджера под налягане за бързина и удобство.

В тенджерата с олио задушавам нарязаното на хапки пилешко месо. Моето е от пилешки пържоли от горната част на бутчето.

След като смени цвета си месото, към него добавям ситно нарязаните, лук и моркови. Малко задушавам и добавям граха.

Тук идва ред да сложа и едро нарязаните картофи. Разбърквам и така задушавам всичко около 5 минути.

Добавям подправките и наливам горещата вода. Затварям с капака тенджерата под налягане и готвя на бавен огън след набиране на налягането в нея около 7- 8 минути.

След като охладя пилето с грах, понякога добавям доматено пюре и сгъстявам леко с брашно.

Днес не сложих нито едното, нито другото.

Стана голяма вкусотия този грах с пилешко и картофи в тенджера под налягане!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: