Начин на приготвяне
Вкусната яхния готвя в тенджера под налягане за бързина и удобство.
В тенджерата с олио задушавам нарязаното на хапки пилешко месо. Моето е от пилешки пържоли от горната част на бутчето.
След като смени цвета си месото, към него добавям ситно нарязаните, лук и моркови. Малко задушавам и добавям граха.
Тук идва ред да сложа и едро нарязаните картофи. Разбърквам и така задушавам всичко около 5 минути.
Добавям подправките и наливам горещата вода. Затварям с капака тенджерата под налягане и готвя на бавен огън след набиране на налягането в нея около 7- 8 минути.
След като охладя пилето с грах, понякога добавям доматено пюре и сгъстявам леко с брашно.
Днес не сложих нито едното, нито другото.
Стана голяма вкусотия този грах с пилешко и картофи в тенджера под налягане!