Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с картофи в тенджера под налягане

Пържоли с картофи в тенджера под налягане

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържоли с картофи в тенджера под налягане
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг средни
  • свински пържоли - 5 бр. вратни, големи
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите.

Пържолите начукваме и цепваме в краищата, за да не се свият при готвенето, посоляваме ги и ги ръсим с черен пипер, намазваме ги от двете страни с олиото.

Слагаме месото и картофите с тенджера под налягане и доливаме 1 к.ч. олио и после, така че продуктите да са покрити.

Включваме котлона и след като клапана свирне, намаляваме огъня и доготвяме за още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Уникално вкусни!
13.04.2016 14:47