Арабски питки за дюнер

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
13/05/2020
"Първата стъпка към вкусния дюнер е перфектната арабска питка - за нея ви даваме рецепта, другото е от вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 578
  • Преглеждания за месеца4578
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл хладка
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 к.л. равна
  • сол - 1 к.л. равна
  • зехтин - 5 с.л.
  • брашно - около 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете топлата вода, маята и захарта, оставете настрани за няколко минути да шупне.

След което прибавете зехтина, част от пресятото брашно и солта, разбъркайте.

Започнете да добавяте останалото брашно и замесете еластично и малко твърдо тесто.

Поставете тестото в купата, завийте със стреч фолио и оставете за 45 минути да втаса.

Разделете втасалото тесто на 10 еднакви по големина топчета, леко притеснете всяко топче с ръце на малка питка и отново завийте за 30 минути.

Върху обилно поръсен плот с брашно разточвате всяко топче на тънка (почти прозрачна) кора.

Изберете тиган с незалепващо покритие с диаметъра на корите, нагрейте много добре и печете плоските питки една по една (без да мажете тигана с мазнина) за около 30-40 секунди, от двете страни.

Горещите дюнер питки покрийте с влажна памучна кърпа.

Съхранявайте арабските питки за дюнер в найлонов плик след пълното им охлаждане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар