Начин на приготвяне
Маята се разтваря с 1 ч. л. захар във водата и 1 с.л брашно, и се оставя да шупне. Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето с захарта, маслото, ванилията, солта.
Прибавяме прясното мляко към другите съставки. Постепенно добавяме брашното. Объркваме. Доомесваме. Оставяме да втаса, покрито със свежо олио. Тестото трябва да удвои обема си.
Върху набрашнен плот точим кора с дебелина 1 см. С помощта на кръг изрязваме формите. Изрязаните кръгове покриваме с кърпа и оставяме на топло за 30 минути да втасат.
Пържим на не силен котлон. След като изпържим вадим, отцеждаме върху хартия и поръсваме обилно с пудра захар. Да ви е сладко!
Коментари