Начин на приготвяне
Сварете агнешките дреболии в подсолена вода.
Прецедете и нарежете на малки парчета.
Нарежете лука на полумесеци, а пресния наситнете. Загрейте чашка зехтин. Добавете нарязания лук, налейте 2-3 с.л. от агнешкия бульон и задушете до омекване.
Добавете нарязаните дреболии и изсипете доматите. Подправете на сол, овкусете с щипка черен пипер и щедра щипка магданоз.
Захлупете съда и гответе кавърмата 10 мин. след което насипете в гювечета.
Сложете по парче домат, върху него бучка краве масло и запечете за 15-20 мин.
Когато кавърмата в гювечета е готова, поръсете с настърган кашкавал и запечете до разтопяване.
Да ви е сладко с тази любима кавърма с агнешки дреболии!
Забележка: Кавърмата е любимо ястие на малки и големи, затова можем само да ви препоръчаме да опитате и другите ни рецепти за кавърма.
Коментари