Пица калцоне с кайма

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
98
467
209
196
1
15/05/2020
"Бързо калцоне за гладни хора "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата с лука и след това прибавяме доматеното пюре, разбъркваме и разправяме с риган и черен пипер. Сваляме от котлона да се охлади.

През това време приготвяме тестото.

В контейнера на хлебопекарната слагаме водата, захарта, зехтина и солта, отгоре изсипваме брашното смесено с маята. Пускаме машината да меси гладко тесто, вадим го и оставяме да втаса до удвояване на обема.

След като втаса разделяме на 4 части и всяка раздърпваме на кръгла кора с дебелина 3 мм.В единия край слагаме от запържената кайма и настърган кашкавал.

Захлупваме, притискаме краищата и оставяме да почине 30 минути. Отгоре намазваме с разбито яйце.

Слагаме в тава покрита с хартия за печене и печем затворените пици на 200 градуса за 20 мин.

След като изкараме пицата от фурната, напръскваме с вода и покриваме с кърпа, за да омекне, ако предпочитате пицата хрупкава, пропускате тази стъпка.

Пицата калцоне с кайма е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар