Начин на приготвяне
Запържваме каймата с лука и след това прибавяме доматеното пюре, разбъркваме и разправяме с риган и черен пипер. Сваляме от котлона да се охлади.
През това време приготвяме тестото.
В контейнера на хлебопекарната слагаме водата, захарта, зехтина и солта, отгоре изсипваме брашното смесено с маята. Пускаме машината да меси гладко тесто, вадим го и оставяме да втаса до удвояване на обема.
След като втаса разделяме на 4 части и всяка раздърпваме на кръгла кора с дебелина 3 мм.В единия край слагаме от запържената кайма и настърган кашкавал.
Захлупваме, притискаме краищата и оставяме да почине 30 минути. Отгоре намазваме с разбито яйце.
Слагаме в тава покрита с хартия за печене и печем затворените пици на 200 градуса за 20 мин.
След като изкараме пицата от фурната, напръскваме с вода и покриваме с кърпа, за да омекне, ако предпочитате пицата хрупкава, пропускате тази стъпка.
Пицата калцоне с кайма е готова.
Ако тази рецепта ти харесва, опитай и другите ни предложения за пици с кайма.