Патладжанено ветрило с крема сирене

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
992
14/05/2020
"Повейте си и усетете неустоимия вкус на нашето патладжанено ветрило "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца587
  • Преглеждания за седмицата132
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните (но не докрай) на филийки, така че да се получи ветрило.

Посолете ги и ги оставете за 1 час, докато водата им избие. След това ги измийте добре.

Подредете ги в тава. Върху всяка филийка сложете малко сол и малко масло.

Добавете една кафена чаша вода и печете на 180 градуса.

Щом патладжаните поомекнат, ги извадете, сложете върху всяка филийка пресован чесън, крема сирене и резен домат.

Върнете във фурната патладжанените ветрила за още десетина минути, след това извадете патладжаненото ветрило с плънка, поръсете го с настърган кашкавал и отново запечете до зачервяване на кашкавала.

Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

Забележка: За онези от вас, които обичат патладжани, можем да препоръчаме още много страхотни предложения за патладжани като печен патладжан, патладжан по турски, мусака от патладжани, разбира се, и вкусни пълнени патладжани.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар