Бонбони от дюли

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Бонбони от дюли
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"На тези домашни бонбони от дюли всички у дома ще се зарадват"

Необходими Продукти

  • дюли - 1.5 кг
  • захар - 1.5 кг
  • канела - пръчка
  • индрише - листа
  • захар - кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към захарта се добавя 1 литър вода. Сварява се гъст сироп. Към него се добавят пръчката канела и индришето.

Дюлите се измиват и нарязват на резенчета с дебелина 5 мм. Пускат се в захарния сироп и се варят 20 минути.

Отместват се от огъня и сместа се оставя да изстине.

Тенджерата се връща на огъня и се вари 10 минути.

Оставя се отново да изстине напълно. Прецежда се през гевгир.

Отцедените дюлеви резенчета се овалват в кристална захар. Подреждат се върху кухненска хартия и се оставят да изсъхнат т.нар. бонбони.

Получават се чудесни дюлеви бонбончета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: