Сатай Сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
873
7k
3k
1k
1
18/05/2020
"Предлагаме ви да се насладите на страхотния Сатай сос - тайландската съставка, която придава невероятен вкус на ястията "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този автентичен тайландски фъстъчен лют сос се приготвя лесно и бързо.

Поднася се като салатен дресинг и отлично се комбинира с пилешко месо – сатай.

С него се овкусяват пролетните рулца, шишчета с тофу, юфка и др.

Джиднжифилът и лаймът настъргваме на ситно.

Поставяме упоменатите съставки за месния сос в блендер.

Пасираме до гладкост, като опитваме на вкус и подправяме, ако е необходимо.

Последно добавяме лимоновия сок към Сатай соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар