Скумрия с боб на фурна

16/05/2020
"Класика - скумрия с боб на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 320
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата342
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на печената скумрия започнете с почистване на рибата. Отстранете вътрешностите и главите. Измийте я много добре под течаща вода. Нарежете скумрията на подходящи парчета.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в тава, полейте с олиото и включете фурната.

След като лукът се задуши, наредете рибните парчета, предварително овкусени със сол. Запечете още 3-4 минути.

Разредете доматеното пюре с 1/2 ч.ч. вода и прибавете в тавата. Добавете нарязаните кисели краставички, боба от консерва и сушените подправки за риба.

Гответе рибното ястие до готовност на скумрията - кафеникаво-златист загар.

Скумрия с боб на фурна - уникално вкусно ястие.

Добър апетит с тази изумително апетитна печена риба с боб!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар