Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Тиквички с кайма и ориз на котлон

Тиквички с кайма и ориз на котлон

Тиквички с кайма и ориз на котлон
Снимка: Цвети Хаджипеткова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Добър апетит с нашите прекрасни тиквички с кайма и ориз"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава настъргана или нарязана
  • чесън - 1 скилидка настърган
  • моркови - 1 бр. нарязан на дребни кубчета
  • тиквички - 2 - 3 бр. малки, нарязани на кубчета
  • кайма - 250 г (може и повече)
  • ориз - 300 г
  • копър - 1 връзка нарязан
  • олио - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се запържват в олиото. Добавя се каймата, която се раздробява при запържването.

Прибавят се и тиквичките. Слага се измитият ориз и той се запържва докато стане стъклен.

Налива се 1. 4-1. 5 л вода (1 част ориз / 4. 5-5 части вода).

Ястието се посолява на вкус и се слага да ври на слаб огън на котлона (степен 3 от 6), като се разбърква от време на време.

Готово е когато водата изври и оризът е сварен. Поръсва се с нарязания копър.

Тиквичките с кайма и ориз на котлон се сервират с кисело мляко.

Оризът на тиган може да се направи и без да се слага кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: