Начин на приготвяне
Сложете в купата на блендер сварения нахут, сиренето, пресния чесън (нарязан), листата от джоджен и магданоза. Пуснете да се смелят.
Накиснете филията хляб в прясно мляко, отцедете я, изстисквайки течността, и сложете при всичко останало, заедно с жълтъците, зехтина и лимоновия сок.
Замесете хубаво като може да си регулирате гъстотата, добавяйки малко от млякото, ако е гъста, или още хляб, ако е рядка.
Оформете вашите зеленчукови кюфтенца, оваляйте в брашно и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги със зехтин и печете на 200 градуса, средна решетка.
Апетитните кюфтенца от нахут са готови, когато добият лек златист загар.
Не трябва да се прекалява с печенето, за да не изсъхват.
Може да опитате да изпържите безмесните кюфтенца или да ги панирате в яйце и галета.
Поднесете кюфтетата от нахут и сирене със свежа салата и любим сос.
Добър апетит!