Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Агнешка шкембе чорба за Великден

Агнешка шкембе чорба за Великден

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Агнешка шкембе чорба за Великден3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Време е за една чудна шкембе чорбичка"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • за чорбата
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 4 с.л.
  • вода - 1 л
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лют червен пипер - за поръсване
  • оцет - 5 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото добре агнешко шкембе слагаме в тенджера под налягане и варим с малко сол за около час-час и половина. Свареното шкембе режем на малки купчета.

В една дълбока тенджера слагаме олио и запържваме шкембето за около две-три минути, след което прибавяме брашното и червения пипер и пак запържваме за една минута.

Доливаме студена вода около литър и половина и чакаме да заври водата. Прибавяме предварително сварено мляко вътре и посоляваме.

Оставяме агнешката шкембе чорба да покъкри на слаб огън за около половин час.

В една малка купа пресоваме 3-4 скилидки чесън, вътре прибавяме оцет около 4-5 супени лъжици и разбъркваме добре.

Сервираме готовата шкембе чорба със сос от оцет и чесън и поръсваме лют червен пипер.

Добър апетит с тази агнешка шкембе чорба за Великден!

Страхотна рецепта за шкембе чорба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: