Начин на приготвяне
Яйцата и захарта ги разбиваме с помощта на миксер. Прибавяме прясното мляко. Разбиваме отново. Прибавяме предварително размекнатото масло и ванилията.
Брашното го пресяваме със сито и добавяме в него солта и бакпулвера. Добавяме на части брашното и замесваме тесто за гевречета. Месим го купата доколкото можем с ръка.
Оставяме го да си почине за 30 мин., покрито. Доомесваме и оформяме на топка. Набрашняваме си плота. Разточваме блат с точилка на голям лист.
С чаша изрязваме кръгчета и дупчици вътре с помощта на капачка и пържим.
Олиото за пържените гевречета трябва да е достатъчно загрято в тиган на котлона. Което остане от тестото, го измесваме отново и пак разточваме, режем, пържим.
Вече готови, ръсим пържените гевречета за закуска с пудра захар с помощта на цедка. Хапваме още топли.
Рецептата за тази бърза и вкусна закуска е от кулинарен сайт.