Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със сиренето, което е предварително натрошено на ситно. Прибавя се маслото и кашкавалът, настърган на едро ренде.
Работи се с вилица, не е нужен миксер.
Следва брашното с бакпулвера, добре е да се пресее.
Получава се много гъста и лепкава смес. Аз не прибавям сол заради солеността на сиренето и кашкавала. Но вие можете да си сложите на вкус.
От полученото тесто с лъжица гребвам и слагам в тава, постлана с хартия за печене.
С пръст правя дупка в средата на гевречетата. Оформям леко. Поръсвам със сусам всяко.
И пека на умерена фурна 180 °C до готовност или желан загар!
Супер вкусно се получават тези бързи гевречета със семена за закуска!