Пресни картофи с шунка и кашкавал

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
570
1k
219
1
23/05/2020
"За обяд или за вечеря, а защо не и за двете - пресни картофки с шунка и кашкавал "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофки се измиват (без да се обелват) и се сваряват в подсолена вода за 20 минути или по-малко.

През това време лукът се наситнява и се запържва в загрятото масло заедно с нарязаната на кубчета шунка.

След като омекнат се овкусяват с подправки - червен пипер и сол, а по желание може да се добавят и черен пипер, както и чубрица.

Разбърква се и се смъква от котлона.

Пресните картофи се отцеждат добре и се преместват в тавичка. Сипва запържената шунка и се слага в печката.

След като добият загар, се вади, поръсва се с кашкавал и печените картофи на фурна се връщат, докато се разтопи кашкавалът.

Тези пресни картофи с шунка и кашкавал са лесен и бърз обяд или вечеря.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар