Кекс Пухкавелко

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
35
194
229
120
18/05/2020
"А вие имате ли място за един Пухкавелко на масата? "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 483
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата със захарта. Постепенно добавям останалите продукти и продължавам да бъркам с миксера.

Накрая останалата част по стените от сместа я смесвам с какаото и изсипвам в средата равномерно.

С ножа леко разбърквам сместа отгоре да се получи някаква шарка от тъмната смес.

Във форма за кекс слагам хартия, може и с омазнена и набрашнена форма. Изсипвам сместа.

Пека шарения кекс в предварително загрята фурна на 170°C 20 минути само на долен реотан във фурната, после и двата пак на 170°C още 15- 20 минути, но вече следя, за да не прегори.

Ако се налага, покривам с алуминиево фолио.

За готовност на пухкавия кекс проверявам с дървен шиш.

След изпичане оставям още няколко минути във фурната, но при отворена врата.

Обръщам кекса Пухкавелко в подходяща чиния и поръсвам с пудра захар.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар