Царевични хлебчета със сода

18/05/2020
"Нашите царевични хлебчета със сода, на които всички на трапезата се възхищават "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица и солта.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб и бакпулвера да бухне и сипваме в яйцата.

Добавя се олио, газирана вода, 1 ч.л. захар и се разбърква.

Сипва се царевично брашно и след него прибавяме чаша бяло брашно и натрошено сирене.

Получава се средно тесто, от което късаме топчета и нареждаме в тава, като приготвените царевични хлебчета се набождат с клечка за зъби.

Отгоре нашите содени хлебчета се поръсват семена и печем в загрята фурна 180°C до златисто.

Хапваме царевичните хлебчета със сода за обяд, може и на сандвичи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар