Телешки кюфтенца за гости

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
184
693
827
280
19/05/2020
"Гостите идват ли, че телешките кюфтенца са почти готови "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешка
  • хляб - 1 филия бял
  • вино - 1/2 ч.ч. - червено
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • кимион - 2 щипки млян
  • мащерка - 1 щипка сушена
  • сол - 2 щипки
  • лук - 1 глава настърган
  • олио - за пържене
  • лук - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накисваме филията хляб във виното за 5-6 минути и след това изстискваме хубаво.

Поставяме каймата в купа. Добавяме първо всички сухи подправки: солта, кимиона, черния пипер и мащерката.

Омесваме с ръце и добавяме настъргания лук и отцедения от виното хляб.

Месим каймата около 5-6 минути и прибираме в хладилника за поне 3-4 часа, а най-добре и до следващия ден.

За да изпържим кюфтетата, откъсваме по малко от каймата и оформяме топчета /колкото топче за тенис на маса/.

Пържим кюфтетата в тефлонов дълбок тиган в обилно количество олио.

Изваждаме готовите телешки кюфтенца първо в чиния, покрита с хартия, за да се отцедят от мазнината, а след това ги подреждаме в чиния за сервиране.

Отгоре поръсваме телешките кюфтенца за гости с нарязан на дребно пресен лук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар