Начин на приготвяне
Слагаме почистеното шкембе да се вари в малко вода, след като водата заври, я изхвърляме, изплакваме шкембето и го връщаме обратно в тенджерата.
Заливаме шкембето с два литра вода и варим около един час.
След това изваждаме шкембето и го режем на малки хапки.
В малка купичка си заделяме малко от бульона и когато изстине, добавяме брашното и разбъркваме, за да получим гладка каша.
Връщаме нарязаното шкембе обратно в тенджерата при бульона и към него добавяме прясното мляко, сол, черен пипер и пасираните скилидки чесън.
Варим шкембе чорбата, докато шкембето стане крехко.
След това към врящата свинската шкембе чорба темперираме и изсипваме брашнената каша.
В отделен съд загряваме олиото и в него запържваме червения пипер, добавяме запръжката към чорбата и сваляме тенджерата от огъня.
Добър апетит с тази вкусна и лесна чорба със свинско шкембе.