Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Лесна чорба със свинско шкембе

Лесна чорба със свинско шкембе

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Лесна чорба със свинско шкембе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Лесна шкембе чорба, с която може да се справи и начинаещият кулинар"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 1 кг
  • вода - 2 л
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 25 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме почистеното шкембе да се вари в малко вода, след като водата заври, я изхвърляме, изплакваме шкембето и го връщаме обратно в тенджерата.

Заливаме шкембето с два литра вода и варим около един час.

След това изваждаме шкембето и го режем на малки хапки.

В малка купичка си заделяме малко от бульона и когато изстине, добавяме брашното и разбъркваме, за да получим гладка каша.

Връщаме нарязаното шкембе обратно в тенджерата при бульона и към него добавяме прясното мляко, сол, черен пипер и пасираните скилидки чесън.

Варим шкембе чорбата, докато шкембето стане крехко.

След това към врящата свинската шкембе чорба темперираме и изсипваме брашнената каша.

В отделен съд загряваме олиото и в него запържваме червения пипер, добавяме запръжката към чорбата и сваляме тенджерата от огъня.

Добър апетит с тази вкусна и лесна чорба със свинско шкембе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: