Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Ягодова Панакота в чаши

Ягодова Панакота в чаши

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Ягодова Панакота в чаши
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
20/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Изкуство в чашка, наречено ягодова панакота"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • течна сметана - 250 мл сладкарска
  • желатин - 15 г
  • ягоди - 250 г
  • захар - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • за шоколадовият сос
  • прясно мляко - 100 мл
  • краве масло - 50 г
  • захар - 60 г
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 60 мл вода и се оставя да набъбне.

Ягодите се посипват със захарта, заливат се с 100 мл вода и се поставят на котлона.

Готвят се до омекване на ягодите. Охлаждат се и се пасират. След това сместа се прецежда.

Прясното мляко заедно със сметаната и начупения шоколад се загряват до завиране.

Към нея се прибавя ягодовата смес и желатинът. Разбърква се до хомогенизиране и се охлажда.

Млечният крем се разсипва в красиви чаши и се поставя в хладилник да стегне.

При сервиране панакотата се гарнира с шоколадов сос и пресни ягоди.

Приготвяне на шоколадовия сос:

Всички продукти за соса се смесват и се загряват до завиране. Сосът се бърка постоянно.

Италианският сметанов крем се залива с охладен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Изглежда много хубаво!
21.05.2020 21:49
1
Покажи всички подкоментари