Начин на приготвяне
Смесваме брашното и царевичното нишесте и пресяваме.
В купата слагаме мекото масло и пудрата захар и разбиваме до пухкав крем.
Към него добавяме половината от брашнената смес, лимоновата кора, прясното мляко и ванилията и разбъркваме.
Върху работния плот разстиламе останалото брашно и изсипваме тестото от купата.
Добавяме и нарязаните сушени плодове и с ръце измесваме гладко маслено тесто.
Разделяме тестото на 2 равни части.
От всяка от тях оформяме по 1 фитил с дължина от 25 до 30 см.
От фитилите нарязваме парчета, които след това оформяме с ръка.
Нареждаме масленките на разстояние в тава застлана с хартия за печене и поставяме във фурната да се печат.
Печенето на маслените бисквити със сушени плодове продължава около 20 минути.