Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки на хапки

Солени палачинки на хапки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Солени палачинки на хапки
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудни солени палачинки с плънка, поднесени на хапки - изчезват за нула време от чинията"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 130 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • рикота - 150 г
  • крема сирене - 100 г
  • пушена сьомга - 100 г
  • маслини - без костилки
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Прибавят се на порции брашното и прясното мляко.

Сместа за любимите солени палачинки трябва да бъде с консистенцията на боза. Ако има нужда, гъстотата се коригира.

Посолява се и сместа се оставя около 30 минути да почине.

Тиган с незалепващо покритие леко се намаслява. Излива се от сместа и се пекат тънки палачинки.

За даденият пълнеж са необходими 5 бр. палачинки.

Рикотата се смесва с крема сиренето и леко се посолява. Прибавя се ситно нарязаният копър. Разбърква се.

Палачинките се намазват с част от сместа. Нареждат се парченца сьомга и нарязани маслини.

Палачинките се навиват на руло. Поставят се в хладилника за 1 час. След като са охладени и стегнали, се нарязват на палачинкови хапки.

Нареждат се в красив поднос и солените палачинки на хапки се гарнират с лимон и стръкчета копър.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: