Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Прибавят се на порции брашното и прясното мляко.
Сместа за любимите солени палачинки трябва да бъде с консистенцията на боза. Ако има нужда, гъстотата се коригира.
Посолява се и сместа се оставя около 30 минути да почине.
Тиган с незалепващо покритие леко се намаслява. Излива се от сместа и се пекат тънки палачинки.
За даденият пълнеж са необходими 5 бр. палачинки.
Рикотата се смесва с крема сиренето и леко се посолява. Прибавя се ситно нарязаният копър. Разбърква се.
Палачинките се намазват с част от сместа. Нареждат се парченца сьомга и нарязани маслини.
Палачинките се навиват на руло. Поставят се в хладилника за 1 час. След като са охладени и стегнали, се нарязват на палачинкови хапки.
Нареждат се в красив поднос и солените палачинки на хапки се гарнират с лимон и стръкчета копър.
Приятен апетит!