Солен кекс с оризово брашно

22/05/2020
"Гарантираме, че по-вкусен кекс с оризово брашно не сте опитвали "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 353
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
  • извара - 2 с.л.
  • семена - 2 с.л. микс в тестото
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 100 г
  • царевично брашно - 100 г пълнозърнесто
  • семена - за поръсване отгоре
* мерки и количества
Солен Кекс

Начин на приготвяне

Това е един лесен и много вкусен солен кекс.

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.

В киселото мляко се шупва сода за хляб и сипваме при яйцата.

Прибавя се сол, олио, семена микс, извара и се разбъркват.

Накрая добавяме оризово брашно, след него и царевичното и се смесват добре.

В тавичка 20 на 30 см върху хартия за печене сипваме тестото, отгоре се поръсват семена.

Печем кекса с оризово брашно в загрята фурна 180°C до суха клечка около 25 -30 минути и се изважда.

Оставя се за 10 минути и после се нарязва на квадрати.

По вкусен солен кекс с оризово брашно не съм опитвала.

Изварата може да замените със натрошено сирене, но с нея е по диетично.

Добър апетит - уникален вкус !

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар