Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз със свинско на фурна в йенско стъкло

Ориз със свинско на фурна в йенско стъкло

Ориз със свинско на фурна в йенско стъкло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Този ориз в йена става невероятен. Ако не обичате свинско, направете го с пилешко или изобщо пропуснете месото."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Сварете го в тенджера под налягане за 15 минути.

Нарежете лука и праза на дребно. Измийте ориза.

В тиган сложете малко мазнина и запържете лука и праза.

Добавете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки.

След няколко минути сложете и ориза.

Запържете за 5 минути и налейте бульон/ вода.

Сложете подправките и изчакайте да заври.

Прехвърлете в йенска тавичка и печете вкусния ориз на фурна в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете и поръсете свинското с ориз с пресен магданоз.

Имате уникално вкусен ориз със свинско на фурна в йенско стъкло. По желание може да пропуснете свинското в рецептата и да приготвите постен ориз с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: