Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Икономична зелена салата с елда

Икономична зелена салата с елда

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Икономична зелена салата с елда
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
23/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Тайната на тази икономична салата е в продуктите - малко са, но са точните"

Необходими Продукти

  • салата - 1 малка
  • зелен лук - 2 стръка
  • елда - 1/4 ч.ч.
  • маслини - около 10 бр. по избор
  • соев сос - 2 с.л.
  • слънчоглед - 1 шепа печени белени семки
  • зехтин
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се сварява в 3 пъти повече вода (3/4 до 1 ч.ч.). Когато се свари, се оставя да изстине.

След като елдата е вече изстинала, се измиват листата на салатката.

Елдата се смесва в купа със соевия сос.

В същата купа се накъсват измитите листа от салатката.

Прибавя се и на дребно нарязаният зелен лук и маслините - нарязани на половинки или по-малки.

Овкусява полезната зелена салата с олио, оцет и сол на вкус.

Накрая се поръсва със семките и се разбърква още веднъж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: