Най-вкусните пълнени чушки на фурна

23/05/2020
"Има ли нужда да ви казваме, че трябва да си запишете рецептата за най-вкусните пълнени чушки на фурна "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 546
  • Преглеждания за месеца4987
  • Преглеждания за седмицата262
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити чушки се почистват от семената.

В тиган се загрява олио, запържваме нарязан лук, настърган морков и щипка сол да омекнат.

Прибавя се ориз, когато стане стъклен, накъсваме каймата и разбъркваме, да стане на трохи.

Сипват се кубчета домати, червен пипер и наливаме чаша вода, аз го правя на око.

Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме да заври и оризът да набъбне, плънката да се сгъсти.

С лъжица пълним чушките, нареждат се тавичка, заливаме с чаша вода и 2 с.л. олио с малко сол във водата.

Печем в загрята фурна 180°C за 20-30 минути, после с вилица се обръщат и печем до готовност на ориза.

Изключва се котлонът, тавата с любимите пълнени чушки се изважда.

В купа се разбиват жълтъци с кисело мляко и брашно. Отделя се сосът от печените чушки, ако е малко, сипваме хладка вода, да е отново 1 ч.ч., и на тънка струя смесваме с яйчената смес.

Разбърква се сосът за пълнени чушки и заливаме чушките в тавата, връщам в затоплената фурна за 5 минути и готово.

Сервираме най-вкусните чушки на фурна с нарязан пресен магданоз.

Чудесни за обяд!

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар